Groningen en Emmen krijgen laatste kans in zaak Bijl

2 juli 2019, 08:27

FC Emmen en FC Groningen krijgen tot woensdagmiddag (12.00 uur) de kans om de transfer van Glenn Bijl zelf te regelen. Anders beslist de arbitragecommissie vrijdag over de toekomst van de verdediger annex middenvelder. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. De zaak werd maandag behandeld in Zeist, opvallend genoeg zonder Bijl zelf en Groningen.

Groningen wil Bijl overnemen van Emmen en de speler zelf ziet een rentree bij de Trots van het Noorden ook helemaal zitten. Bijl meent dat hij voor een gelimiteerde transfersom (335.000 euro) te koop is. Echter speelt er een belangrijk detail: de clausule geldt binnen Nederland voor clubs met een begroting van maximaal 20 miljoen euro. De discussie is of Groningen tot die categorie behoort. Emmen zegt van niet en vindt daarom dat de clausule niet voor Groningen geldt.

Volgens DvhN ligt er in Groningen inmiddels een voorstel. Emmen zou Bijl voor 400.000 euro willen laten gaan en is mogelijk de verhuur van Tom van de Looi aan de Drentse club een onderdeel van de deal. Dat Bijl en Groningen schitterden in afwezigheid, irriteerde de arbitragecommissie. "FC Groningen wil die man graag hebben, voor een koopie, maar kennelijk ook weer niet zo graag dat ze de moeite nemen hier naartoe te komen", citeert de hiervoor genoemde krant voorzitter Van Dijk. "Ik dacht dat jullie het in het noorden wel goed met elkaar konden vinden, maar dat is blijkbaar niet zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen