De Jong voelt zich nu écht klaar voor het buitenland

2 juli 2019, 07:52

Zijn buitenlandse avonturen bij Borssia Mönchenbladbach en Newcastle United eindigden in een teleurstelling, nu denkt Luuk de Jong dat hij er écht klaar voor is. Maandag tekende de spits voor vier seizoenen bij Sevilla. "Ik ben veel verder dan toen ik destijds naar Borussia Mönchengladbach ging en daarna naar Newcastle United", zegt De Jong.

"Ik weet nu, op mijn 28ste, wat ik nodig heb in het veld en wat ik moet doen om te kunnen slagen", vervolgt de PSV-topscorer van vorig seizoen in het Algemeen Dagblad. Hij gaf Sevilla de voorkeur boven Krasnodar en clubs uit Mexico en China. "Ik was met wat andere clubs bezig, toen ook Sevilla zich meldde. En bij hun verhaal voelde ik meteen: hier klopt het totaalplaatje. Er zijn meerdere redenen waarom ik deze kans niet kon laten lopen."

Lees ook: De Jong blijft als ambassadeur verbonden aan PSV

Zo sprak trainer Julen Lopetegui het vertrouwen in hem uit. "Hij zei: we willen je omdat jij als spits een échte teamspeler bent. Scoren, maar ook meeverdedigen en tactisch flexibel. Dáár draait het moderne voetbal om", vertelt De Jong. "Natuurlijk zal ik moeten knokken voor een plek en het moet blijken hoe de nieuwe trainer in de praktijk precies wil spelen. Maar ze zien mij in elk geval als een volwaardige spits. Nee, het woord 'pinchhitter' is in gesprekken niet één keer gevallen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen