'Ajax gaat Cerny verkopen aan FC Utrecht, Tsjech heeft akkoord'

2 juli 2019, 10:49

Ajax staat op het punt Vaclav Cerny te verkopen aan FC Utrecht. Beide clubs hebben in hoofdlijnen een akkoord over de transfersom van zo'n 700.000 euro. De 21-aanvaller zelf is eruit met Utrecht. Cerny bereikte maandagavond laatn een overeenstemming voor drie seizoenen, met de optie voor een extra jaar.

Dat schrijft De Telegraaf. Lang leek de komst van de Tsjech onmogelijk. Hij genoot veel buitenlandse interesse en die belangstelling nam alleen maar toe na zijn hattrick in de oefenwedstrijd van Ajax tegen Quick '20. Een gesprek met John van den Brom en technisch directeur Jordy Zuidam overtuigden Cerny.

Utrecht hikte aanvankelijk ook tegen de vraagprijs aan. Na de verkoop van Nicolas Gavory werd dat obstakel ook weggenomen. Voordat er witte rook komt, bespreken de clubs de laatste details. Waaronder een eventuele terugkoopoptie. Voor Ajax 1 speelde Cerny in totaal 29 wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde en zes doelpunten voorbereidde. Door een zware kruisbandblessure wist de rechtsbuiten zijn belofte nooit in te lossen en hoopt hij dat in de Galgenwaard alsnog te doen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen