Gisteren gemist: transfers De Jong en Seuntjens, winst Marokko

2 juli 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 1 juli.

Chelsea neemt Kovavic definitief over van Real Madrid

Chelsea heeft Mateo Kovacic definitief vastgelegd. De 25-jarige Kroaat werd afgelopen seizoen al gehuurd van Real Madrid en dat beviel Chelsea zo goed, dat het de Spaanse club een transfersom voor hem heeft betaald. De middenvelder heeft voor vijf jaar getekend.

AZ slijt overbodige Seuntjens aan Turkse promovendus

Duidelijk was dat Mats Seuntjens onder Arne Slot geen speelminuten meer zou maken bij AZ, waardoor de club heeft besloten om hem te verkopen. De Alkmaarders melden maandagavond dat de 27-jarige middenvelder heeft getekend bij het Turkse Genclerbirligi.

Juventus rondt transfervrije komst van Rabiot helemaal af

De verwachte transfer van Adrien Rabiot naar Juventus heeft maandagavond zijn beslag gekregen. De international van Frankrijk is maandag officieel gepresenteerd in Turijn, al maakt Juventus niet bekend voor hoeveel jaren hij heeft getekend.

Marokko wint voor derde keer met 1-0, ook zege Ivoorkust

Marokko is de groepsfase van de Afrika Cup zeer goed doorgekomen. De Atlas Leeuwen hebben maandag ook de laatste groepswedstrijd in drie punten omgezet. Een late goal van Mbark Boussoufa was genoeg om Zuid-Afrika met 1-0 te verslaan.

PSV gunt De Jong transfer naar Sevilla: "Mooi totaalplaatje"

De overstap van Luuk de Jong naar Sevilla is in kannen en kruiken. De 28-jarige goalgetter heeft zijn transfer naar de Spaanse subtopper maandagavond helemaal afgerond, melden de clubs via de officiële kanalen. "We raken een goede voetballer en een fantastisch mens kwijt, maar we gunnen het hem van harte", aldus technisch manager John de Jong. Hij tekent in Spanje voor vier seizoenen.

Mané mist penalty en scoort twee keer voor winnend Senegal

Zondag was Mohamed Salah met een doelpunt belangrijk voor Egypte en maandag was er wederom een Liverpool-aanvaller belangrijk op de Afrika Cup. Sadio Mané scoorde twee keer tegen Kenia, en miste een penalty in de wedstrijd die met 3-0 gewonnen werd.

Oranje-dagboek #22: speelsters transfereren

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen