De Jong blijft als ambassadeur verbonden aan PSV

1 juli 2019, 22:53

Het afscheid van Luuk de Jong bij PSV is niet helemaal definitief. De Eindhovenaren verkochten de 28-jarige spits maandag aan Sevilla, maar zullen contact blijven houden met de aanvaller. Hij is namelijk tot ambassadeur van de club benoemd.

De Jong twijfelde niet toen hij hoorde dat hij ambassadeur kon worden. "Ik ben er trots op dat dit me is gevraagd", reageert de spits. "Ik zie het als een enorme eer dat ik op deze manier mijn goede gevoel bij PSV kan blijven uitdragen." De Jong wordt de vierde ambassadeur van de club. Carlos Salcido, Francisco Rodriguez en Romário zijn de andere ambassadeurs.

Algemeen directeur Toon Gerbrands is blij dat De Jong betrokken blijft bij PSV.  "We hebben bij PSV echt heel veel fantastische spelers gehad, maar sommigen zijn voor ons net wat specialer gebleken", vertelt hij. "Sommigen hebben een tijdperk op positieve wijze gekleurd of hebben PSV in een bepaald land op de kaart gezet. Romário, Salcido en Rodriguez vallen in de laatste categorie, Luuk de Jong in de eerste."

"Luuk kwam bij PSV in een fase van wederopbouw en heeft vanaf dag één zijn verantwoordelijkheden genomen. En dat vijf jaar lang. Hij is een winnaar gebleken, ook in moeilijke tijden. En daar houden wij van; voetballers die altijd het beste uit zichzelf willen halen, die nooit opgeven, ook niet als het tegenzit. De manier waarop Luuk PSV heeft vertegenwoordigd vinden we voorbeeldig en daarom hebben we hem gevraagd of hij op deze manier aan ons verbonden wil blijven", aldus de beleidsbepaler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen