Vlaar wil belangrijk zijn: "Hele zomer keihard doorgetraind"

1 juli 2019, 22:24

Ron Vlaar tekende onlangs een nieuw contract bij AZ en blijft in de nadagen van zijn carrière dus in de Eredivisie actief. De 34-jarige verdediger heeft er vertrouwen in dat hij fysiek nog zijn mannetje kan staan in de Eredivisie.

De eerste anderhalve week van de voorbereiding is hij goed doorgekomen. "Ik voel me hartstikke fit en ben positief verrast dat mijn lichaam zo goed aanvoelt", vertelt hij aan NH Sport. "Eigenlijk voelen de benen heel goed. Ik heb in de zomer keihard door getraind en daar voel ik profijt van in de voorbereiding. Qua fitheid heb ik een topseizoen gedraaid en die lijn wil ik doorzetten."

De ervaren verdediger hoopt zich in de basis te kunnen knokken, net als vorig seizoen. "Ik ben overtuigd dat alles mogelijk is. Natuurlijk is het niet realistisch dat ik alles ga spelen, maar ik had vorig seizoen op voorhand ook niet verwacht dat ik zoveel wedstrijden zou spelen. Als de voorwaarden goed zijn, is alles mogelijk. Zowel voor mezelf als voor de ploeg."

Vertrouwen in een goed seizoen met AZ heeft hij in ieder geval wel. "Er is heel veel kwaliteit in deze groep", vindt Vlaar. "Natuurlijk kan het altijd beter. Ik ben ervan overtuigd dat de club daarnaar ook op zoek is. Als het niet lukt, gaan we het met deze groep doen. We moeten zorgen dat we er gelijk staan en er niet zo af gaan als vorig seizoen. Die ervaring nemen we mee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen