Dankbare De Jong blikt terug: "Fantastisch wat ik bij PSV had"

1 juli 2019, 21:04

Luuk de Jong is PSV bijzonder dankbaar voor de succesvolle vijf seizoenen die hij in Eindhoven heeft beleefd. Na eerdere mislukte periodes bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United wil hij nu toch nog een keer het buitenlandse avontuur aangaan. Hij hoopt bij Sevilla te kunnen schitteren.

De 28-jarige spits blikt op de website van PSV nog één keer uitgebreid terug op zijn periode in Eindhoven. "De gedachte was toen om hier twee, misschien drie jaar te voetballen om vervolgens een nieuwe stap te zetten", vertelt De Jong. "Maar ik had het heel erg naar mijn zin hier en PSV was ook erg te spreken over mij. Zo vernieuwden we telkens het contract en daardoor bleef ik telkens langer. Toen PSV kwam dacht ik: moet ik dit wel doen? Terug naar Nederland? Wil ik niet door blijven knokken? Maar wat ik al zei, het beeld dat me werd geschetst paste perfect bij mij. We speelden bovendien Europees. Het klonk allemaal als muziek in de oren. Ik heb geen minuut spijt gehad dat ik terug ben gekomen. De afgelopen vijf seizoenen heb ik hele mooie dingen meegemaakt."

Het succes met PSV, waarmee hij drie landstitels vierde, doet hem goed. "Door mindere ervaringen besef je dat niet alles vanzelfsprekend is", vervolgt hij. "Dat je niet alles in het leven kunt uitstippelen en kunt doen op de manier die je voor jezelf voor ogen hebt. Soms gaat het anders en dan kun je jezelf alleen maar terugvechten door keihard door te knokken. Uiteindelijk ben ik nuchter genoeg om te weten dat je altijd door moet gaan. De dingen blijven doen die je ook deed toen het wel goed ging. Het goede gevoel komt dan vanzelf wel weer terug. Het kampioenschap in 2018 is daar een heel goed voorbeeld van. Terugkijkend ben ik ontzettend trots op hoe ik mezelf heb herpakt, nog heb kunnen laten zien en wat ik samen met de club heb kunnen bereiken. Wat ik hier had, was fantastisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen