Kompany maakt indruk bij Anderlecht: "Signalen zijn positief"

Kompany maakt indruk bij Anderlecht: "Signalen zijn positief"

1 juli 2019 – Vincent Kompany bekleedt een dubbelrol bij Anderlecht. De Belg werd onlangs als trainer/speler aangetrokken door de club uit Brussel en maakt vooralsnog een goede indruk in zijn nieuwe baan, zegt teammanager Gunter Van Handenhoven.

Anderlecht kende een vervelend vorig seizoen. Het is nu aan Kompany om het tij te keren, weet Van Handenhoven. "Het nieuws van de terugkeer van Vincent naar Anderlecht was voor ons dan ook allemaal fantastisch. Zijn naam komt momenteel voor in elke zin op de club. Hij is een boegbeeld van Anderlecht en wil de club opnieuw op de kaart zetten", zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

"Het is niet zo dat we vorig seizoen nu helemaal vergeten zijn", vervolgt de teammanager. "We spreken er nog over en - belangrijker - leren ervan. Iedereen is heel enthousiast om in het nieuwe project met Vincent te stappen. Hij gaat de uitdaging ten volle aan en toonde zich tijdens de eerste trainingen ook meteen heel goed voorbereid."

Ondanks dat Kompany nog weinig ervaring heeft, is het trainerschap hem volgens Van Handenhoven op het lijf geschreven. "Ik ken hem persoonlijk ook nog maar een paar weken, maar hij gaat heel bedachtzaam te werk. Vanaf het begin van de trainingen probeerde hij zijn manier van werken aan de spelers duidelijk te maken. Ze beginnen ook stilaan te begrijpen wat hij van hen verlangt. Hij brengt structuur in het team. Voorlopig zijn alle signalen positief."

gerelateerd