Zweedse bondscoach groot fan van Nederlands voetbal

1 juli 2019, 17:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlandse vrouwenteam treft woensdag Zweden in de halve finales van het WK in de wetenschap dat de bondscoach van Zweden een groot fan is van Oranje. Peter Gerhardsson volgt het Nederlandse voetbal al zijn hele leven met bovenmatige interesse.

Op de persconferentie in Lyon vertelde de coach dat hij al sinds het WK van 1974 fan is van het Nederlandse voetbal. Oranje haalde in dat jaar de WK-finale. "Ik kan urenlang praten over Holland. Als jongen van 14, 15 jaar zag ik de WK-finale tussen Nederland en Duitsland, dat was een van de mooiste ervaringen uit mijn leven op voetbalgebied", sprak de bondscoach van de Zweedse vrouwen.

Opmerkelijk is dat Gerhardsson een deel van zijn trainersopleiding in Rotterdam heeft gedaan. "Toen ik voor de studie fysiologie moest kiezen waar ik dat zou doen, kon ik uit drie plekken kiezen. Ik ben een week in Rotterdam geweest om daar rond te kijken. Gunder Bengtsson was destijds de trainer van Feyenoord. Ik kon niet anders dan voor Rotterdam kiezen. Het wordt heel interessant om te zien of we woensdag een van mijn favoriete landen op voetbalgebied kunnen verslaan."

Woensdagavond staan de Leeuwinnen en Zweden om 21.00 uur tegenover elkaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen