Van Es tekent bij Everton, Kerkdijk naar Brighton

1 juli 2019, 16:11   Bijgewerkt: 1 juli 2019, 16:27

Eindelijk heeft Kika van Es haar gewenste transfer naar het buitenland te pakken. De linksback laat Ajax na het WK achter zich om bij Everton te gaan spelen. Dat kondigt de verdedigster maandag aan.

De 27-jarige verdedigster zinspeelde al enige tijd op een transfer en heeft die dus nu te pakken. De 61-voudig international van Oranje is blij met haar tweejarige contract. "Met deze transfer komt een droom in vervulling, daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Ik wilde graag nog eens in het buitenland voetballen", reageert de verdedigster. "Dat ik dat mag doen voor Everton in de Engelse competitie, die bovenaan mijn lijstje stond, maakt me trots." Van Es komt bij Everton landgenotes Siri Worm, Inessa Kaagman en Dominique Bruinenberg tegen.

Nieuwe club voor Kerkdijk

Net als Van Es heeft ook Danique Kerkdijk een transfer te pakken. De international wilde graag vertrekken bij Bristol City en maakt de overstap naar Brighton & Hove Albion. De speelster, die aanwezig is op het WK in Frankrijk maar nog geen minuten maakte, verlaat Bristol na twee seizoenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen