Spoorboekje: Kameroen in actie en halve finale WK vrouwen

2 juli 2019, 07:00   Bijgewerkt: 1 juli 2019, 23:48

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 2 juli.

Nieuws

Nieuwe speler voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard kondigde maandag aan dat er dinsdag een nieuwe speler gepresenteerd zal worden. Om wie het gaat, werd nog niet duidelijk maar dat zal dus vandaag wel gebeuren.

Wedstrijden

Benin - Kameroen (18.00 uur)

Kameroen kan vanavond de achtste finale van de Afrika Cup veiligstellen. De ploeg van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert gaat na de zege op Guinea (1-0) en het gelijkspel tegen Ghana (0-0) aan kop in groep F. In die poule is Kameroen opvallend genoeg het enige land met een zege. De concurrentie speelde onderling allemaal gelijk tegen elkaar. Juist een punt zou nu genoeg zijn voor de Ontembare Leeuwen.

Engeland - Verenigde Staten (21.00 uur)

Voor één van beide landen raken de druiven vanavond zuur. Verenigde Staten en Engeland hebben maar één missie in Frankrijk: de wereldtitel. Vooraf werden de twee landen bestempeld als topfavorieten en die status maken ze tot dusver waar. Verenigde Staten kreeg de halve finale zeker niet cadeau. In de knockout-fase won Team USA twee keer met 2-1. Eerst van Spanje en daarna Frankrijk. Het toernooi voor Engeland verloopt tot nu toe probleemloos. Pas vandaag worden The Lionesses écht getest.

Brazilië - Argentinië (02.30 uur)

De Superclasico in de halve finale van de Copa America, op Braziliaanse bodem. Veel meer beladen kan niet. Zowel Brazilië als Argentinië spelen niet groots dit toernooi. Beide landen overleefden met de hakken over de sloot de groepsfase. Brazilië had vervolgens in de kwartfinale tegen een Paraguay een penaltyserie nodig, Argentinië ontdeed zich van Venezuela (0-2). Als gastland is Brazilië misschien licht favoriet, maar heeft Lionel Messi aan Argentijnse zijde nog lang niet het achterste van zijn tong laten zien.

Voetbal op tv

17.50 uur: Benin - Kameroen, FOX Sports 4 - live verslag van Afrika Cup

17.50 uur: Guinee-Bissau - Ghana, FOX Sports 5 - live verslag van Afrika Cup

20.25 uur: Studio France, NPO 3 - talkshow rondom WK Vrouwen

20.50 uur: Mauritanië - Tunesië, FOX Sports 4 - live verslag van Afrika Cup

20.50 uur: Angola - Mali, FOX Sports 5 - live verslag van Afrika Cup

21.00 uur: Engeland - Verenigde Staten, NPO 3 - live verslag halve finale WK Vrouwen

02.15 uur: Brazilië - Argentinië, FOX Sports 4 - live verslag halve finale Copa America

04.30 uur: Haïti - Mexico, FOX Sports 4 - live verslag van halve finale Gold Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen