'Luuk de Jong in Sevilla om transfer af te ronden, deal volgt snel'

30 juni 2019, 23:40   Bijgewerkt: 1 juli 2019, 00:09

Luuk de Jong mag zich op zeer korte termijn speler van Sevilla noemen. De spits van PSV is inmiddels afgereisd naar de Spaanse stad om de laatste details rond zijn contract te bespreken. Een medische keuring staat daarna alleen een overgang nog in de weg. PSV wil het vertrek van De Jong en de nieuwe indeling van de spitspositie naar verluidt eerst intern gaan oplossen, voordat er aan de aankoop van een nieuwe targetman wordt gedacht.

Het Eindhovens Dagblad schrijft vanavond dat als alles meezit de transfer morgen al voor een groot deel afgerond kan worden. Het is nu nog een kwestie van de laatste puntjes op de i zetten en de laatste plooien in het contract glad te strijken. Dit weekend kondigde PSV al aan dat het De Jong [a,https://www.psv.nl/nieuwspagina/artikel/transfer-luuk-de-jong-aanstaande.htm,_blank,toestemming had gegeven] zijn transfer naar Sevilla rond te maken. De clubtopscorer gaat de Eindhovense ploeg rond de twaalf miljoen euro opleveren.

Lees ook: 'PSV en Sevilla bereiken concept-akkoord over De Jong'

De stap naar Sevilla wordt het derde buitenlandse avontuur van De Jong die eerder in Engeland voor Newcastle United en in Duitsland voor Borussia Mönchengladbach speelde. Beide avonturen waren weinig succesvol. In 2014 keerde hij terug in Nederland, bij PSV, en met die club werd hij drie keer landskampioen en werd twee keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen.

Welke spits kiest PSV nu?

PSV gaat volgens het ED in eerste instantie kijken of de vacature door het vertrek van De Jong intern opgelost kan worden met Donyell Malen of Sam Lammers. De club hoopt bovendien Steven Berghuis nog te kunnen overhalen naar het Phillips Stadion over te stappen als extra troef aan de buitenkant en vervanger bij een eventueel vertrek van Hirving Lozano of Steven Bergwijn. Een akkoord met Feyenoord over Berghuis is er op dit moment echter nog niet.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen