Gastland Egypte foutloos naar achtste finales Afrika Cup

30 juni 2019, 23:16   Bijgewerkt: 30 juni 2019, 23:51

Egypte heeft zich zonder heel veel moeite te hoeven doen geplaatst voor de achtste finales van het toernooi om de Afrika Cup. Het gastland won ook de derde groepswedstrijd, want tegen Oeganda werd het 0-2. Ondanks de nederlaag is ook Oeganda door. Nummer drie Congo zit nog in onzekerheid.

Egypte was na een 1-0 zege op Zimbabwe en een 2-0 zege op de Democratische Republiek Congo al zeker van een plaats in de volgende ronde en tegen Oeganda was het na één helft al duidelijk dat het thuisland ook de groepswinst ging pakken. Smaakmaker Mohamed Salah brak tien minuten voor rust de wedstrijd open met een heerlijke vrije trap in de rechterhoek. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde de opkomende rechtsback Ahmed Elmohamady ook nog voor de 0-2 door een voorzet bij de tweede paal binnen te lopen. In de tweede helft waren er wel kansen om de voorsprong te vergroten, maar meer goals bleven uit. De zege van Egypte kwam geen moment meer in gevaar.

Oeganda stapte ondanks de nederlaag toch met een positief gevoel van het veld, omdat het wist dat het als nummer twee van de poule ook verder mag in het toernooi. Zimbabwe had de ploeg op doelsaldo nog voorbij kunnen gaan, maar ging zelf hard met 0-4 onderuit tegen Congo. Die ploeg werd derde en moet nu afwachten hoe de andere poules gaan eindigen. De vier beste nummers drie van de zes poules gaan immers ook nog door naar de achtste finales.

Lees ook: Madagaskar verrast met groepswinst

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen