Spanje verslaat Duitsland en pakt Europese titel

30 juni 2019, 23:52

De talenten van Spanje hebben de Europese titel voor spelers onder de 21 jaar gewonnen. De Spanjaarden wonnen in Italië de finale met 2-1 van Duitsland en legden zo beslag op de vijfde titel. Spanje nam zo revanche op de Duitsers voor de afloop van het toernooi van twee jaar geleden.

Spanje kwam al binnen zeven minuten op voorsprong. Fabián Ruiz, die normaal gesproken voor Napoli speelt, besloot van afstand uit te halen en dat leverde een zeer fraaie 1-0 op. Het lukte de Spanjaarden niet om daarna meteen door te drukken en het duel ging redelijk gelijk op. Echt hele grote kansen werden er aan beide kanten echter niet gecreëerd. Spanje bleef gemakkelijk op de been en leek de wedstrijd twintig minuten voor tijd in het slot te gooien. Ruiz besloot uit te halen en zijn schot werd slecht gekeerd door de Duitse doelman Alexander Nübel. De keeper van Schalke 04 liet de bal los en zag Dani Olmo de 2-0 maken.

Spanje kreeg daarna nog kansen op meer, onder andere via Ruiz en de ingevallen Carlos Soler die de lat raakte. Duitsland maakte het duel vervolgens toch weer spannend toen een schot van Nadiem Amiri binnenvloog na te zijn aangeraakt. Deze 2-1 viel twee minuten voor tijd en kwam daarmee te laat, omdat Spanje de zege uiteindelijk over de streep trok.

Revanche

Hiermee namen de Spanjaarden revanche voor de verloren finale in 2017, toen Duitsland hen met 1-0 versloeg. De eindzege betekent de vijfde Spaanse titel onder de 21 jaar. Dat zijn er nu evenveel als Italië. Duitsland blijft steken op twee titels. Jong Oranje, dat het toernooi in 2006 en 2007 wist te winnen, was voor de editie van dit jaar niet gekwalificeerd. Over twee jaar wordt het toernooi gehouden in Hongarije en Slovenië.