Oud-bondscoach die met Italië faalde aan de slag in Serie B

30 juni 2019, 21:25

Giampiero Ventura heeft een nieuwe baan gevonden. De ervaren trainer, die korte tijd bondscoach was van Italië, gaat aan de slag bij US Salernitana 1919. Die club komt uit op het tweede niveau in Italië. Hij tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog een jaar.

De inmiddels 71-jarige coach was trainer bij een waslijst aan clubs in de Serie A en op lagere niveaus. Zijn meest recente klus was bij Chievo Verona, dat hij niet kon behoeden voor degradatie. Ventura is echter vooral bekend als bondscoach van Italië tussen september 2016 en november 2017. Ventura was in 2016 de opvolger van Antonio Conte en moest Italië naar het WK van 2018 in Rusland zien te brengen. Dit mislukte echter faliekant, omdat de Italianen in de play-offs voor kwalificatie moesten buigen voor Zweden. Het was voor het eerst sinds 1958 dat Italië het WK misliep.

Het leverde een grote schok op in het land en na deze enorme deceptie werd de falende Ventura ontslagen en opgevolgd door Roberto Mancini. Ventura mag nu proberen het nietige Salernitana uit de Serie B te loodsen. Dit seizoen eindigde de ploeg op de zestiende plaats. De laatste keer dat de club in de Serie A speelde was in het seizoen 1998/1999.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen