Afrika Cup: Madagaskar verrast met groepswinst

Afrika Cup: Madagaskar verrast met groepswinst

30 juni 2019 – Madagaskar heeft voor een grote stunt gezorgd op de Afrika Cup. De debutant won het laatste groepsduel van Nigeria en gaat daardoor als winnaar van de groep door naar de achtste finales. Nigeria gaat ook door, terwijl nummer drie Guinee eveneens nog kans blijft houden op de volgende ronde.Madagaskar – Nigeria 2-0
Nigeria was voorafgaand aan de ontmoeting met Madagaskar de favoriet om de groepswinst te pakken. De kampioen van 2013 had twee wedstrijden gewonnen en had zodoende twee punten meer dan Madagaskar, dat de eerste groepswedstrijd tegen Guinee gelijk had gespeeld (2-2). Het debuterende land presteerde het echter om de Nigerianen op een nederlaag te trakteren en alsnog als winnaar van groep B te eindigen.

De doelpunten van Madagaskar kwam op naam van twee spelers waar iedere commentator de hik van krijgt, namelijk Lalaina Nomenjanahary en Carolus Andriamatsinoro. Nigeria, met grote namen als Alex Iwobi, Ahmed Musa en Wilfred Ndidi ondernam nog van alles om dichterbij te komen, maar zij moesten er uiteindelijk genoegen mee nemen dat de groepswinst naar de verrassing van dit toernooi ging.

Burundi – Guinee 0-2
Tegelijkertijd won Guinee de laatste groepswedstrijd tegen Burundi, dat na twaalf minuten al met tien man kwam te staan. Mohamed Yattara zorgde er met twee treffers voor dat Guinee met 0-2 won en daarmee op een totaal van vier punten in de groep komt. Een plek bij de eerste twee leverde dat niet op, maar ook zij kunnen nog doorgaan in het toernooi. De vier beste nummers drie van de zes poules mogen zich immers ook nog melden in de achtste finales. Voor Guinee zit er nu dus niks anders op dan wachten op de uitslagen vanaf de andere velden in de loop van de week.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 23 november 2020

  2. zondag 22 november 2020