Oranje-dagboek #21: favoriet bij bookies, alle kaarten weg

30 juni 2019, 23:00

Het is the day after voor de Oranje Leeuwinnen en dus was het bijkomen van de historische overwinning tegen Italië waardoor een plek in de halve finale van het WK werd bereikt en een startbewijs voor de Olympische Spelen werd veiliggesteld. Woensdag wacht Zweden en dus ging de blik meteen vooruit. Op naar Lyon, zonder gele kaarten op zak en met vertrouwen vanuit de wedkantoren. 

Reis naar Lyon

Het was vandaag de dag na de gewonnen wedstrijd tegen Italië en dus deed Oranje het rustig aan. Voor de selectie stond er een reis op het programma. Vanochtend vertrok het team uit Valenciennes om de reis naar Lyon te maken. Daar wordt woensdag de halve finale tegen Zweden gespeeld. Een pittige reis, want beide Franse steden liggen zo'n 680 kilometer van elkaar verwijderd.

Het vraagstuk Van de Sanden

Het spel van Shanice van de Sanden was ook zaterdag tegen Italië ondermaats. De buitenspeelster werd door Sarina Wiegman al vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald. "Ik vind dat ze het moeilijk heeft", zei de bondscoach daar vandaag over. "Shanice heeft bewezen, recentelijk ook (met twee assists in de Champions League-finale, red.), dat ze geweldige assists kan geven en goals kan maken. Nu heeft ze daar moeite mee, het rendement is lager." Nu is het de vraag of Wiegman ook tegen Zweden voor Van de Sanden kiest of Lineth Beerensteyn laat starten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Oranje favoriet bij wedkantoren

In aanloop naar zo'n belangrijke halve finale van Nederland probeer je je als supporter aan alles vast te houden als het gaat om de goede afloop. De bookmakers voorspellen dat die goede afloop er gaat komen voor Oranje. Wedkantoor Toto bijvoorbeeld gaat bij winst van Oranje 2,25 keer je inzet uitbetalen. Bij winst van Zweden ligt dat op 3,20 en dus een stuk hoger.

Kaarten kwijtgescholden

Anouk Dekker en Jill Roord kunnen vrijuit spelen in de halve finale tegen Zweden zonder angst een eventuele finale te moeten missen wegens een schorsing. Beide speelsters hadden namelijk eerder dit toernooi een gele kaart gepakt, maar bij alle landen in de halve finale worden de kaarten uit de groepsfase, de achtste finales en de kwartfinales kwijtgescholden. De handrem kan er dus af woensdagavond. 

Oranje op socials

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen