Spoorboekje: nieuwe naam Heracles-stadion en persco Oranje

1 juli 2019, 07:00   Bijgewerkt: 30 juni 2019, 19:01

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 1 juli.

Nieuws

De Ligt naar Juventus?

Het is vandaag 1 juli en dat betekent dat de transfermarkt in de Serie A open gaat. Juventus wil direct een grote slag slaan door Matthijs de Ligt voor 68 miljoen euro te kopen van Ajax. Volgens diverse media wordt de verdediger vandaag gepresenteerd door Juventus, dat ook de nieuwe tenues kenbaar gaat maken. Ook de komst van middenvelder Adrien Rabiot wordt snel afgerond. Gisteren kwam hij al aan in Turijn.

Nieuwe naam stadion Heracles

In februari dit jaar werd bekend dat schoonmaakorganisatie Asito met ingang van de maand juli de nieuwe naamgever wordt van het stadion van Heracles Almelo. Sinds de opening in 1999 is de thuishaven van de Overijsselse club het Polman Stadion, maar vandaag wordt bekend onder welke nieuwe naam het stadion voortaan verder zal gaan. Wordt het de Asito Arena of komt er een onverwachte verrassing uit de hoge hoed?

Persconferentie Oranje in aanloop naar Zweden

Woensdagavond spelen de Oranje Leeuwinnen de halve finale van het WK tegen Zweden. In aanloop naar die wedstrijd zal bondscoach Sarina Wiegman morgenmiddag een persconferentie geven om vooruit te blikken. Hoe gaat zij proberen met Nederland de WK-finale te bereiken? De persconferentie in het stadion van Lyon begint om 17:00 uur en naast Wiegman zullen tevens drie speelsters meepraten. Dit zijn Dominique Bloodworth, Vivianne Miedema en captain Sari van Veenendaal, zo heeft de KNVB laten weten.

Wedstrijden

Zuid-Afrika - Marokko (18.00 uur)

Het is tijd voor de derde groepswedstrijd van Marokko op de Afrika Cup. De Atlas Leeuwen staan na twee duels op zes punten en lieten vrijdag tegen Ivoorkust (1-0) zien wat ze in huis hebben. Vandaag staat er tegen het Zuid-Afrika van Lars Veldwijk groepswinst op het spel. Bij een gelijkspel is Marokko daarvan verzekerd. Het is nog even de vraag met welk elftal Marokko voor de groepswinst gaat strijden, want er zijn signalen dat enkele bepalende spelers rust krijgen nu het land al zeker is van de volgende ronde. Ajacied Hakim Ziyech is mogelijk één van de spelers die even kan opladen.

Namibië - Ivoorkust (18.00 uur)

Marokko mag dan al door zijn naar de volgende ronde, maar in poule D staat er verder nog veel op het spel. Zowel Zuid-Afrika als Ivoorkust is namelijk nog niet zeker van de volgende ronde. Op dit moment hebben beide landen exact hetzelfde aantal punten en hetzelfde doelsaldo. Ivoorkust staat tweede op onderling resultaat, het won eerder met 1-0 van Zuid-Afrika. Ivoorkust speelt tegen Namibië dat nog geen enkel punt wist te halen. Ivoorkust en Zuid-Afrika kunnen ook allebei nog doorgaan, want de vier beste nummers drie van de zes poules plaatsen zich ook voor de volgende ronde.

Kenia - Senegal (21.00 uur)

Ook in groep C staat vandaag de laatste speelronde op het menu. Senegal heeft een uitstekende ploeg, maar stelde tegen Algerije (0-1 verlies) zwaar teleur. Daardoor is Senegal na twee duels nog niet zeker van plaatsing voor de volgende ronde. Het staat tweede met drie punten, evenveel als nummer vier Kenia. Sadio Mané en consorten weten wat ze te doen staat: winnen.

Voetbal op tv

18.00 uur: Zuid-Afrika - Marokko, FOX Sports 1, live verslag van het Afrika Cup-duel

18.00 uur: Namibië - Ivoorkust, FOX Sports 5, live verslag van het Afrika Cup-duel

21.00 uur: Tanzania - Algerije, FOX Sports 4, live verslag van het Afrika Cup-duel

21.00 uur: Kenia - Senegal, FOX Sports 5, live verslag van het Afrika Cup-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen