Wiegman emotioneel: "Dit is waar je het voor doet"

Wiegman emotioneel: "Dit is waar je het voor doet"

29 juni 2019 – "We hebben alleen nog maar te winnen", zo luidde de conclusie van Oranje-bondscoach Sarina Wiegman, nadat ze met haar ploeg de halve finales van het WK in Frankrijk had bereikt. Nederland was zaterdag in de kwartfinale met 2-0 te sterk voor Italië.Na afloop was de ontlading groot in het Nederlandse kamp. Ook bij de technische staf waren er wat emoties, vertelde Wiegman bij de NOS. "Je wil dingen natuurlijk heel graag. Je wil ver komen in het toernooi en naar de Olympische Spelen. Je werkt zo intensief met elkaar samen. Je bent er dag en nacht mee bezig en je bent al weken onderweg. Dus als het dan lukt, dan is dat heel bijzonder en gaaf. Dat is waar je het voor doet", aldus Wiegman. De winst op Italië levert Nederland, naast een plek in de halve eindstrijd van het WK, ook een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio op.

Oranje kwam in de kwartfinale tegen Italië in de tweede helft een stuk beter voor de dag dan in het eerste bedrijf. Volgens Wiegman waren de ruimtes voor de pauze te groot. "Na rust waren de afstanden veel kleiner en hebben we alleen maar op hun helft gespeeld", constateerde Wiegman. "De aansluiting in de tweede helft was beter. Voor rust was het meer terugwandelen, in de tweede helft werd het echter rennen."

Nederland speelt woensdag in de halve finale in Lyon tegen Duitsland of Zweden. "Maar zometeen gaan we wel even een feestje vieren. We zijn heel blij. Dan is het toch fijn dat we om 15.00 uur hebben gespeeld", lachte Wiegman. Oranje was vooraf niet blij met dit aanvangstijdstip en vroeg de FIFA of het duel later op de dag gespeeld kon worden, om minder last te hebben van de warmte. Het kreeg echter nul op het rekest. "Maar elk nadeel heeft zijn voordeel", kwam Wiegman met een Cruijffiaanse spreuk. "Morgen gaat de knop weer om. We hebben alleen nog maar te winnen. We staan in de halve finale. Zo voel ik dat, we hebben alleen nog maar te winnen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020