Miedema: "Dit had niemand van tevoren mogen dromen"

Miedema: "Dit had niemand van tevoren mogen dromen"

29 juni 2019 – Vivianne Miedema is trots op de prestatie van de Oranje Leeuwinnen. Nederland bereikte zaterdag de halve finales van het WK in Frankrijk, door Italië in de kwartfinale met 2-0 te verslaan. Miedema opende twintig minuten voor tijd de score in Valenciennes.Ondanks haar belangrijke doelpunt toonde Miedema zich na afloop bescheiden voor de camera van de NOS. Ze zei zelfs 'sorry'. "Want ik speelde niet zo heel lekker", reageerde de Hoogeveense. Voor rust viel er sowieso weinig te genieten in het Stade du Hainaut. "Het was 35 graden, dus dan weet je dat het superzwaar wordt. Het is ook een kwartfinale op een WK, dus er stond heel veel druk op. Het was moeilijk en zwaar, maar je staat in de halve finale. Daar had niemand van tevoren van mogen dromen. Ik ben hier heel trots op", straalde Miedema.

Volgens Miedema was het belangrijk dat Oranje in de eerste helft niet in de Italiaanse val zou lopen. "Italië speelt heel opportunistisch, dat zag je nu ook weer. Daar moesten we voor waken. Dus als je er dan 45 minuten overheen loopt, dan ben je op", legde Miedema uit. "Nu hadden we na rust nog wat over en konden we het verschil maken. Dat we het in de laatste twintig minuten af hebben kunnen maken is geweldig."

"Ik ben blij dat we hebben gewonnen. We weten dat het niet altijd even mooi gaat, maar als Nederland mogen we er heel trots op zijn dat we in de halve finales staan", vervolgde Miedema. Oranje kwalificeerde zich met de winst op Italië ook voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. "We hadden van tevoren niet verwacht dat een halvefinaleplek nodig zou zijn om je te plaatsen voor de Spelen, maar we staan er gewoon even. Volgend jaar gaan we naar Tokio", jubelde Miedema.

Woensdag speelt Nederland in de halve finale van het WK in Lyon tegen Duitsland of Zweden. Maar zaterdagavond mag er wel even een feestje worden gevierd. "De familie komt langs in het hotel vanavond, maar het feestje gaat wel op een verstandige manier", aldus Miedema. "En dan gaat vanaf morgenochtend de knop weer om richting Duitsland of Zweden."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 december 2019

  2. woensdag 11 december 2019