Rooney: "Van Gaal by far beste coach met wie ik ooit heb gewerkt"

29 juni 2019, 12:58

Voor Wayne Rooney is Louis van Gaal met voorsprong de beste trainer met wie hij heeft samengewerkt. Ook speelde de 33-jarige Engelsman met plezier onder Ronald Koeman. "Van Gaal en Koeman hebben allebei een eigenschap die ik heel belangrijk vind: ze zijn goudeerlijk en zeggen waar het op staat", zegt Rooney in De Telegraaf.

Van Gaal maakte Rooney aanvoerder van Manchester United. "Van Gaal is by far de beste coach met wie ik ooit heb gewerkt. Honderd procent", vertelt de huidige speler van het Amerikaanse DC United aan de ochtendkrant. "Zijn tactische skills, manier van wedstrijdvoorbereiding en aandacht voor de kleinste details vond ik heel bewonderenswaardig. Zo had ik dat nog nooit gezien."

Rooney ervoer dat Van Gaal veel vraagt van zijn spelers. "Maar hij weet zelf ook dat zijn werkwijze pittig kan zijn voor spelers. Ik heb hem daarvan bewust gemaakt en we hebben er goed over gesproken. Het is jammer dat het zo is geëindigd (Van Gaal werd in 2016 ontslagen, red.). Desondanks is één ding zeker: ik heb heel veel van hem opgestoken en ga profijt hebben van zijn lessen als ik later ook trainer word."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen