Fortuna Sittard
1 – 2
Willem II

Oranje-dagboek #20: specialist Spitse en gretige Beerensteyn

Oranje-dagboek #20: specialist Spitse en gretige Beerensteyn

29 juni 2019 – Het Nederlands vrouwenteam blijft maar imponeren op het WK in Frankrijk. Ondanks een matige eerste helft werd er zaterdag in de kwartfinale met 0-2 gewonnen van Italië. Sherida Spitse was met haar vrije trappen belangrijk en is de beste aangever van het hele WK, terwijl de roep om Lineth Beerensteyn door het matige optreden van Shanice van de Sanden nog harder begint te klinken.Kijkcijferrecord Frankrijk - Verenigde Staten
Het WK leverde de NOS al miljoenen kijkers op. Frankrijk - Verenigde Staten (1-2) bezorgde de omroep een nieuwe mijlpaal. Ruim 1,6 miljoen kijkers stemden gisteravond af op NPO 3. De clash was daarmee het best bekeken programma van de vrijdag. Dat lukte een wedstrijd tussen twee buitenlandse teams dit wereldkampioenschap niet eerder. Best bekeken wedstrijd blijft Nederland tegen Japan met meer dan 3,5 miljoen kijkers. Maar of dat na vandaag nog zo is?

Dit keer geen trauma voor Nederland
Nederland won van Italië en dat is een behoorlijke opluchting voor voetbalminnend Nederland. Vandaag precies negentien jaar geleden verloor Nederland (mannenteam) op het EK 2000 na penalty's van de Italianen. Het zorgde voor een penaltytrauma bij Oranje, maar gelukkig werden het vandaag geen penalty's voor de Leeuwinnen.

Spitse heeft een eigen wapen
Het WK van Oranje is tot dusver ook het toernooi van de vrije trappen van Sherida Spitse. De middenveldster leverde zaterdag twee assists af met haar vrije trappen en begint daarmee een speciaal wapen te worden voor Oranje. Spitse heeft op het WK in Frankrijk tot dusver de meeste assists afgeleverd van alle speelsters. Mede daardoor is Nederland het team dat dit toernooi het vaakst met het hoofd scoorde.

Beerensteyn wil in de basis beginnen
Tot haar grote teleurstelling mocht Lineth Beerensteyn zaterdag tegen Italië niet in de basis starten. "Ik vond het jammer toen ik hoorde dat ik weer niet in de basis stond, ook omdat ik voel dat ik lekker in het toernooi zit. Ik ben in vorm", zei de rechtsbuiten na afloop. Omdat Shanice van de Sanden wederom teleurstelde, is er kans dat Beerensteyn tegen Zweden wel mag starten. "Ik weet echt niet of ik de volgende keer wel in de basis sta. Ik verwacht niets, want dat kan het alleen maar tegenvallen. Het is aan mij om er mee te dealen en het zo goed mogelijk in vullen als invaller."

Uitslagen
Italië - Nederland 0-2
Duitsland - Zweden 1-2

Oranjevrouwen op rapport: twee speelsters vallen uit de toon

Oranje op socialsgerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019