Utrecht klopt Amersfoorts Elftal, Groningen en Emmen op schot

28 juni 2019, 21:46

FC Utrecht heeft haar eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 6-1 gewonnen van het Amersfoorts Elftal. FC Groningen en FC Emmen haalden de dubbele cijfers tegen respectievelijk VV Sellingen (0-15) en Nieuw Buinen (1-13).

Amersfoorts Elftal - FC Utrecht 1-6

Leon Guwara bracht FC Utrecht in de achtste minuut met een hard schot aan de leiding tegen het Amersfoorts Elftal. Urby Emanuelson maakte er een kwartier later uit een vrije trap 0-2 van voor de club uit de Domstad, waarna Mitchell van Rooijen en Issah Abass de score nog voor de rust opvoerden tot 0-4. Sean Klaiber en Patrick Joosten pikten in de tweede helft ook een doelpunt mee namens FC Utrecht. In de slotfase redde Pim Kers de eer voor het Amersfoorts Elftal met de 1-6.

VV Sellingen - FC Groningen 0-15

Tegen VV Sellingen leidde FC Groningen binnen een half uur al met 7-0, wat ook de ruststand was. Romano Postema (3), Kaj Sierhuis (2), Gabriel Gudmundsson en Remco Balk waren daarvoor verantwoordelijk namens de Eredivisie-club. In het tweede bedrijf kwam Thijs Dallinga zelfs vier keer tot scoren voor FC Groningen en waren Ajdin Hrustic en Oskari Sallinen ieder twee keer trefzeker, waardoor het 0-15 werd.

Nieuw Buinen - FC Emmen 1-13

Ook FC Emmen was in het eerste half uur flink op schot. De Drentse club stond op bezoek bij Nieuw Buinen binnen 26 minuten al met 8-0 voor. Michael de Leeuw nam met vier goals de helft van die productie voor zijn rekening, Filip Ugrinic en Marko Kolar kwamen allebei twee keer op het scoreformulier. In de tweede helft was Freddy Quispel met een hattrick de uitblinker namens FC Emmen, dat ook nog scoorde via Luciano Slagveer en Ben Scholte. Tussendoor maakte Theo Gennissen met de 1-12 een eretreffer voor Nieuw Buinen.