Marokko wint na fraaie actie Amrabat en is ronde verder

28 juni 2019, 21:14

Marokko heeft ook zijn tweede groepswedstrijd op de Afrika Cup gewonnen. Na de 1-0 zege op Namibië van afgelopen zondag was de ploeg van bondscoach Hervé Renard vrijdag met dezelfde cijfers te sterk voor Ivoorkust. Marokko is daarmee zeker van een plek in de achtste finales.

Youssef En-Nesyri maakte met een treffer halverwege de eerste helft het verschil in het Al Salam Stadion in Cairo, maar Nordin Amrabat verdiende ook een groot deel van de credits. De oud-speler van onder meer VVV-Venlo en PSV wist met drie man tegenover zich toch, na een fraaie actie, En-Nesyri te bereiken met een mooie pass en die faalde niet in de afwerking.

Noussair Mazraoui, die in de 82ste minuut mocht invallen voor Amrabat, was in de slotfase nog dicht bij de 2-0 voor Marokko. De Ajacied raakte de lat. Even daarvoor had Ismaël Traoré het Marokkaanse doel nog onder vuur genomen met een omhaal, waarbij keeper Yassine Bounou redding bracht.

Hakim Ziyech begon in de basis bij Marokko. De Ajax-spelmaker werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Oussama Idrissi van AZ bleef op de bank bij de Marokkanen. Aan de kant van Ivoorkust speelde Wilfried Kanon, in de Eredivisie actief bij ADO Den Haag, de volle negentig minuten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen