Wiegman: "Goed in balbezit en geduld het belangrijkste"

Wiegman: "Goed in balbezit en geduld het belangrijkste"

28 juni 2019 – De Italiaanse voetbalvrouwen zijn na twintig jaar terug op het WK en doen het meteen goed. Le Azzurre strijden zaterdag met Nederland om een plek in de halve finales. Sarina Wiegman, de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, weet wat er belangrijk is om Italië te kunnen verslaan."Goed zijn in balbezit en geduld, dat is het belangrijkste", antwoordde Wiegman vrijdag op de persconferentie op de vraag wat de belangrijkste verbeterpunten zijn na de moeizame zege op Japan in de achtste finales. "In de kwalificatie voor dit toernooi was Italië al goed. Het was het eerste land dat zich kwalificeerde. Dat was verrassend, maar ze doen het heel goed. Ook op dit toernooi. Het is een heel energieke ploeg. Ik ben niet verrast dat ze door zijn."

Dat Italië in 2015 niet aanwezig was op het WK, was de verdienste van Nederland. In een play-off om een WK-ticket waren de Oranje Leeuwinnen te sterk voor de Zuid-Europeanen. "Tussen het Italië van toen en nu zit wel een enorm verschil. De speelsters van Italië zijn nu echt veel fitter en het niveau is duidelijk omhoog gegaan. Vooral hun aanval valt op", aldus Wiegman. "Italië is een goed team. Ze willen heel direct naar voren, met speelsters die heel veel diepte maken en speelsters die de pass ook willen geven. Ze laten nog wel wat ruimte liggen, vinden wij."

Het belooft zaterdag tropisch warm te worden in Valenciennes, de stad waar Nederland en Italië elkaar treffen. "De voorzorgsmaatregelen die we daartegen kunnen nemen, nemen we. We zorgen ervoor dat de speelsters goed en koud drinken", vertelde Wiegman. "In het traject richting dit toernooi zijn we in Zuid-Afrika geweest en hebben we ook wat gedaan met de warmte. Feit is dat er morgen een temperatuur is en dat wij gaan voetballen. Dat gaan we zo goed mogelijk doen. Daar zijn we mee bezig."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020