Dugarry haalt uit naar De Ligt: "Ik moet ervan kotsen"

28 juni 2019, 16:12

Christophe Dugarry, onderdeel van de Franse selectie die in 1998 wereldkampioen en in 2000 Europees kampioen werd, heeft geen goed woord over voor Matthijs de Ligt. De oud-voetballer vindt dat de verdediger van Ajax te veel met geld bezig is, in plaats van met het sportieve aspect.

"De Ligt kan kiezen uit FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Juventus. Sportief gezien is Barça de juiste keuze, dat is duidelijk. Die kans pakt hij echter niet en dus is het puur een financiële keuze", stelt Dugarry tegenover RMC Sport. "Dit is nu het beeld dat men van hem heeft. Ik moet ervan kotsen. Ik vind De Ligt een uitstekende speler. Hij is echt heel goed, maar met zo'n mentaliteit gaat hij het niet redden. Dat is onmogelijk."

"Wat is het idee erachter? Je bent 19 jaar. 12, 13, 14, 15 of 20 miljoen euro per jaar? Maakt dat op een gegeven moment nog een verschil? Je kan een extra auto kopen, je huis wordt vijftig vierkante meter groter, je boot wordt tien meter langer...", aldus Dugarry. Hij vindt het maar niets dat geld regeert in het huidige voetbal. "Ik word er moe van", besluit de Fransman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen