Ten Hag hoopvol: "Ik denk ook dat we een grote kern behouden"

Ten Hag hoopvol: "Ik denk ook dat we een grote kern behouden"

28 juni 2019 – De transferwindow opent pas maandag officieel, toch stikt het bij Ajax van de geruchten. Erik ten Hag blijft er nuchter onder. "We weten dat spelers vertrekken, maar ik denk ook dat we een grote kern behouden", aldus de trainer.Ten Hag heeft na 31 augustus definitief duidelijkheid met welke spelers hij gaat werken. "Elk jaar is dat hetzelfde. Als trainer is het prettig als je weet met welke selectie je te maken heb", zei Ten Hag vrijdag op een persconferentie in De Lutte, waar de Amsterdammers een trainingskamp hebben belegd. "Je houdt rekening met een aantal scenario's. Zelf kun je ook een aantal dingen doen door je goed voor te bereiden."

Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Hakim Ziyech en David Neres worden allemaal in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam. Zo zou Ziyech het belangrijkste doelwit zijn van Sevilla. "Ik weet dat hij kan vertrekken, maar er is ook een goede kans dat hij blijft. Natuurlijk is er na een succesvol jaar meer belangstelling voor onze spelers. Maar het zou kunnen dat spelers die aantrekkelijk zijn op de transfermarkt, toch blijven."

Ajax anticipeerde alvast door Quincy Promes aan te trekken. Steven Bergwijn heeft naar verluidt nu de hoogste prioriteit. "Bij ons is hij nooit genoemd", beweerde Ten Hag. "Dat is wat jullie (de media, red.) ervan maken. Als we nieuws hebben, melden we dat. Ondertussen doen we ons werken en ligt ons lijstje klaar. Ik zeg niet dat Bergwijn er niet op staat, of dat hij er wel op staat."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020