Jeugdtrainer van FC Groningen wordt hoofd opleiding in Qatar

28 juni 2019, 10:48

FC Groningen ziet jeugdtrainer Marcel van Buuren naar Qatar vertrekken. De 55-jarige trainer van Onder 19 wordt hoofd opleiding bij Al-Arabi Sports Club. Van Buuren heeft al jarenlange ervaring met verschillende trainersfuncties in Qatar en wilde nu weer terug naar de woestijn.

"Al-Arabi Sports Club is een subtopper in Qatar en een club met veel traditie. Zowel in het verleden als heden hebben er spelers van naam in het eerste elftal gespeeld", zegt Van Buuren op het clubkanaal van Groningen. "Afgelopen seizoen was oud-Vitesse-spits Wilfried Bony een voor ons bekende naam bij de club."

Spelers met wie hij samenwerkte brachten hem in contact met Al-Arabi. "Eerder was ik actief als coach van nationale teams en die spelers zijn nu allemaal 'dertigers'. Ze hebben sportkunde gestudeerd in Amerika of Engeland en zijn nu op leidinggevende posities terechtgekomen binnen de clubs in Qatar. Ik ken het land en de voetbalcultuur erg goed, want als bondscoach van de jeugdteams kwam ik bij vele clubs over de vloer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen