Spoorboekje: kwartfinale Oranje, ook Seedorf in actie

29 juni 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 29 juni.

Specials

Transferweekje

Nu de zomerse transferwindow maandag officieel opent, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Oranjevrouwen treffen met verrassend Italië een ploeg in vorm

Met hangen en wurgen, door het oog van de naald, op het nippertje. Hoe je het ook wilt noemen, met veel geluk bereikte Oranje dinsdag de kwartfinales door Japan met 2-1 te verslaan. Het staat in schril contrast met Italië, de volgende tegenstander van de Leeuwinnen. Italië kwam de groepsfase ook overtuigend door, maar had in de achtste finales geen geluk nodig. China werd eenvoudig verslagen: 2-0. Nederland treft met het verrassende Italië een ploeg in vorm.

Wedstrijden

Ajax - Aalborg (12.00 uur)

Ajax sluit zijn trainingskamp in De Lutte af met een oefenwedstrijd tegen het Deense Aalborg. Net als dinsdag tegen de amateurs van Quick'20 doet Erik ten Hag een beroep op een mix van jeugd en meer ervaren spelers. De internationals zijn er in ieder geval nog altijd niet bij als Ajax op het middaguur aantreedt in Oldenzaal. 

Italië (v) - Nederland (v) (15.00 uur)

Valenciennes kleurt vandaag helemaal oranje. Duizenden Nederlanders zijn erbij om te zien of de Oranjevrouwen zich plaatsen voor de halve finale. Gezien de reputatie moet de Europees kampioen af kunnen rekenen met Italië. Maar de Azzurri zitten in een flow. De nummer vijftien van de wereld overleefde de poule met Australië, Brazilië en Jamaica en stuurde in de achtste finale China naar huis. Dus na Japan wordt dit ook weer een hels karwei voor de Leeuwinnen.

Kameroen - Ghana (19.00 uur)

Op de Afrika Cup is het vanavond weer de beurt aan Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert. Kameroen hoopt zich in zijn tweede groepswedstrijd te plaatsen voor de achtste finale. Na de 2-0 zege op Guinea en het gelijkspel van Ghana tegen Benin (2-2) staat de deur al wagenwijd open voor de Ontembare Leeuwen.

Voetbal op tv

11.55 uur: Ajax - Aalborg, Ziggo Sport - live verslag van oefenduel

14.25 uur: Studio France, NPO 1 - voorbeschouwing op Italië - Nederland

15.00 uur: Italië - Nederland, NPO 1 - live verslag kwartfinale WK

16.00 uur: Putten - Feyenoord, FOX Sports 1 - live verslag van oefenduel

16.15 uur: Mauritanië - Angola, FOX Sports 4 - live verslag Afrika Cup

18.00 uur: Duitsland - Zweden, NPO 2 - live verslag kwartfinale WK

18.45 uur: Kameroen - Ghana, FOX Sports 4 - live verslag Afrika Cup

20.45 uur: Uruguay - Peru, FOX Sports 4 - live verslag kwartfinale Copa America

21.45 uur: Benin - Guinee-Bissau, FOX Sports 5 - live verslag Afrika Cup

00.00 uur: Atlanta United - Montreal, FOX Sports 4 - live verslag MLS

00.50 uur: Haïti - Canada, FOX Sports 4 - live verslag kwartfinale Gold Cup

02.05 uur: DC United - Toronto, FOX Sports 5 - live verslag MLS

03.50 uur: Mexico - Costa Rica, FOX Sports 4 - live verslag kwartfinale Gold Cup

04.05 uur: San José Earthquakes - LA Galaxy, FOX Sports 5 - live verslag MLS

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen