Fortuna Sittard
1 – 2
Willem II

Oranje-dagboek #19: Italië wil revanche, steun van Ricksen

Oranje-dagboek #19: Italië wil revanche, steun van Ricksen

28 juni 2019 – Het was de dag van de laatste training voor en het vooruitblikken op Italië - Nederland. Zaterdag is het zover, dan strijden beide landen in Valenciennes om een plek in de halve finales van het WK in Frankrijk. Ook Fernando Ricksen steunt de Oranje Leeuwinnen. Hij sprak een videoboodschap in.Strijden tegen de hitte

Ook Valenciennes is morgen bevangen door de hitte. Weersvoorspellingen voor de speelstad van Italië - Nederland geven 34 graden aan. En dan spelen de Leeuwinnen ook nog halverwege de middag. Dat wordt dus een extra omstandigheid waar de technische staf rekening mee houdt. Een dag van tevoren is goed drinken al belangrijk. De speelsters hebben documenten doorgestuurd gekregen over hoe en wat ze moeten drinken. Voor de wedstrijd gaan de internationals aan de slushy's. Dat moet de lichaamstemperatuur naar beneden brengen, waardoor de internationals het langer vol kunnen houden. In de pauze staat er in de kleedkamer een ijsbak met vesten die voor hetzelfde effect moeten zorgen. Ook maakt de FIFA tijd voor drinkpauzes. Verder moet het bloedhete weer geen item zijn, vindt Dominique Bloodworth. "Eén keer erover zeuren", zegt de verdedigster tegen Radio 1. "En dan is het genoeg."

Fit zekerheidje
Stefanie van der Gragt werkt probleemloos toe naar de kwartfinale. Een knieblessure hield de verdedigster tegen Kameroen en Canada aan de kant, maar ze keerde in de achtste finale terug in het basiselftal. "Ik heb na 'Japan' geen reactie meer gehad in mijn knie", zegt Van der Gragt tegen het Algemeen Dagblad. En dus verschijnt de speelster van FC Barcelona morgen weer aan de aftrap. Want een fitte Van der Gragt is een zekerheidje onder Sarina Wiegman.

Italië heeft rekening openstaan

De Italiaanse vrouwen zitten al in een flow en worden ook nog eens gesteund door revanchegevoelens. Vier jaar geleden versperde Oranje Le Azzurre de weg naar het WK in Canada. In de play-offs was Nederland over twee wedstrijden te sterk. Na de 1-1 in Den Haag maakte Vivianne Miedema in Verona twee doelpunten: 1-2. "Ik herinner me die wedstrijd nog goed. Ik heb naar de televisie gekeken en baalde enorm. Dus nu hebben we wel zin om ons te revancheren", zegt speelster Valentina Giacinti tegen de NOS. "Dat zou een droom zijn, in de kwartfinale."

Extra activiteiten in Valenciennes

Wie geen kaarten heeft voor Italië - Nederland, heeft toch een goede reden om naar Valenciennes te gaan. In de fanzone, die al om 10.00 uur open gaat, in de stad is namelijk ook genoeg te doen. Zo worden beide kwartfinales - naast Italië - Nederland is er later op de dag ook nog Duitsland - Zweden - op een groot scherm uitgezonden. Daarna, vanaf 22.00 uur, wordt de avond afgesloten met een vuurwerkshow. Italië - Nederland is de laatste wedstrijd van dit WK die in Valenciennes wordt gespeeld.

Boodschap van Ricksen
Ook Fernando Ricksen volgt de Oranje Leeuwinnen. De voormalig Oranje-international nam een dag voor het treffen met Italië een speciale videoboodschap op voor de Nederlandse vrouwen. "Spel je eigen spel en geniet van elke minuut", zei de ernstig zieke Ricksen met behulp van zijn spraakcomputer.


Uitslag

Frankrijk - Verenigde Staten 1-2

Oranje op socialsgerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 18 augustus 2019

  2. zaterdag 17 augustus 2019