FC Twente gaat werken met begroting van ruim 23 miljoen

28 juni 2019, 08:06

FC Twente werkt komend seizoen met een begroting van 23,2 miljoen euro. 4,8 miljoen komt terecht bij het spelersbudget. Twente benadrukt daarbij dat de club de komende jaren hard moet blijven werken aan het verdere (financiële) herstel. Uiteindelijk willen de Tukkers terug naar de subtop van Nederland.

Twente heeft de begroting voor komend seizoen vastgesteld en rekent daarin op een nettoverlies van 3,2 miljoen euro. "Dit is conform de lijn van het herstructureringsplan", licht financieel directeur Martijn Hoogstoevenbeld toe op het clubkanaal van de promovendus. "Het seizoen erop (2020/2021) zullen we volgens planning een klein verlies lijden, waarna we vervolgens zwarte cijfers moeten schrijven. Ook wanneer die financiële stabiliteit er is, moeten uitgaven blijvend worden beoordeeld op hun nut en de organisatie zal nog efficiënter moeten (kunnen) gaan werken. Voor de toekomst van FC Twente is dat van groot belang."

Het spelersbudget van 4,8 miljoen ligt in verhouding onder die van andere clubs. "Wanneer je de benchmark erbij pakt  van de Eredivisie zie je dat het percentage dat beschikbaar is voor de selectie (23%) te laag is vergeleken met andere clubs", aldus directeur Paul van der Kraan. "Zij hebben veelal 45% van de begroting beschikbaar voor de spelersgroep. Dat we veel verplichtingen uit het verleden hebben is daar een oorzaak van. Op dit moment kijken we of we het spelersbudget omhoog kunnen brengen, zonder risico's te lopen."

Subtop

Stip aan de horizon is een terugkeer in de vaderlandse subtop. "Als je kijkt naar toeschouwersaantallen, het stadion, de kijkcijfers en de historie, is de potentie aanwezig om uiteindelijk terug te keren in de subtop", zegt Van der Kraan. "Die kant willen we weer op, alleen hebben we daar tijd voor nodig. Zo realistisch moeten we met zijn allen zijn. Hoelang het duurt dat FC Twente terug is in de subtop is lastig in te schatten, maar ik wil dat proces voor een periode van enkele jaren graag aansturen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen