Leko weer ondervraagd in Propere Handen, Brugge verbaasd

Leko weer ondervraagd in Propere Handen, Brugge verbaasd

27 juni 2019 – Voormalig Club Brugge-trainer Ivan Leko wordt opnieuw ondervraagd in Operatie Propere Handen. Het Belgische gerecht onderzoekt of de Kroaat geld incasseerde voor inkomende transfers en het opstellen van bepaalde spelers bij Brugge. Hij zou daarvoor een deal hebben gehad met gewezen spelersmakelaar Dejan Veljkovoc, nu de spijtoptant in het fraudeonderzoek. In oktober bracht Leko al eens een nacht door in de cel.Club Brugge reageert met verbazing. 'Club Brugge neemt met verbazing kennis van de berichtgeving omtrent Ivan Leko in de media', schrijft de vice-kampioen van België in een verklaring. 'Club heeft hieromtrent op geen enkel moment aanwijzingen gehad. Ivan Leko heeft zelf herhaaldelijk ontkend zich aan dergelijke praktijken schuldig te hebben gemaakt. Club wacht het verdere verloop van het onderzoek af en zal zich intussen onthouden van verdere commentaar.'

Volgens Het Nieuwsblad heeft Leko spelers uit de stal van Veljkovic aangeprezen bij Club Brugge. Hierbij gaat het om Mats Rits, Ivan Tomecak en Karlo Letica. Veljkovic zou een deel van de transfersommen hebben overgemaakt aan Leko. Tevens kregen de spelers een prestatiegericht contract. Voor de bonussen die zij kregen, kon Veljkovic commissies opstrijken.

Leko zwaaide vertrok na afgelopen seizoen bij Club Brugge. Hij gaat nu aan de slag in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al Ain.

[tweet,ClubBrugge/status/1144221342117482496

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020