Odgaard via omweg naar sc Heerenveen: "Het voelt al als thuis"

27 juni 2019, 16:29

SC Heerenveen had Jens Odgaard al op de korrel voordat hij debuteerde in het profvoetbal. Via het Deense Lyngby, Internazionale en Sassuolo draagt de twintigjarige spits komend seizoen alsnog het pompeblêdenshirt. "Ik wilde pas naar het buitenland als ik eerst de nodige wedstrijden voor Lyngby had gespeeld", vertelt Odgaard, die door Heerenveen wordt gehuurd van Sassuolo.

Na twintig wedstrijden voor Lyngby verkaste de Scandinaviër in 2017 naar Internazionale. "Ik vond Inter wel bij me passen", zegt Odgaard in de Leeuwarder Courant. "Het is een club waar geweldige spitsen hebben gespeeld, mannen als Samuel Eto'o, Zlatan Ibrahimovic… Ik wist zeker dat ik er veel zou kunnen leren."

Odgaard speelde zijn wedstrijden in Onder 19. "Ik kon eigenlijk overal prima mee omgaan. Er was maar één probleem: de taal. Spreek je geen Italiaans in Italië, dan kun je met weinig mensen communiceren. Met hulp van een heel aardige onderwijzer kon ik me redelijk snel verstaanbaar maken.

Een jaar later vertrok hij naar Sassuolo. Odgaaard wilde weer in het eerste team spelen, maar die wens kwam bedrogen uit. Het bleef bij een aantal oefenpotjes en één competitieduel. Bij Heerenveen hoopt hij op meer geluk. "Ik wil mezelf heel erg graag bewijzen. Ik ben hier nog geen week, maar het voelt al als thuis."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen