Kanon toont zich tijdens Afrika Cup: "Toe aan nieuwe uitdaging"

Kanon toont zich tijdens Afrika Cup: "Toe aan nieuwe uitdaging"

27 juni 2019 – Wilfried Kanon begon met Ivoorkust de Afrika Cup met een 1-0 overwinning op Zuid-Afrika, waarmee hij vooralsnog bovenaan in de poule staat samen met Marokko. De verdediger van ADO Den Haag stond negentig minuten in de basis en het is een mooi toernooi om zich te laten zien. "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en dit is het moment", vertelt hij namelijk. In aanloop naar de Afrika Cup vertelde Kanon over zijn toekomst-dromen, nadat hij de afgelopen vijf jaar in de Hofstad speelde. "Ik hoop dat ik naar een grote club kan gaan. Ik wil nu eens kijken of ik het ook in een andere competitie kan redden", laat hij weten tegenover FCUpdate.nl. "Nu ben ik 26 jaar oud, wil de stap maken en heb meer dan honderd Eredivisie-duels gespeeld." Iets concreets speelt er overigens nog niet: "Momenteel heb ik nog geen aanbieding op zak en heb het hier (bij ADO, red.) heel erg naar mijn zin."

Toch is de Afrika Cup wel hét moment om op te vallen bij grote clubs. Als Kanon mag kiezen, zou hij het liefst naar de Premier League verkassen. "Vooral de wedstrijd van Liverpool-thuis tegen Barcelona in de Champions League (4-0 red.) geeft weer aan hoe sterk die competitie is. Elke minuut wordt er gevochten, er is continu strijd. Dat vind ik mooi. Niet alleen de top is sterk, ook de minder grote namen zijn goed. Zoiets zie je niet in elke competitie."

Afrika Cup
De komende weken richt Kanon zich echter eerst op de Afrika Cup, die hij in 2015 won met Ivoorkust. Nu is de situatie achter heel anders: "We hebben een nieuw team. Yaya Touré en Kolo Touré zijn er nu bijvoorbeeld niet meer bij en is er sprake van verjonging." Kwaliteit blijft er overigens wel zeker: "We hebben een Nicolas Pepe, een Wilfried Zaha, een Franck Kessie."

De 26-jarige voetballer ziet Ivoorkust als een van de outsiders. "Het gaat niet alleen om talent, maar ook om focus en hard werken – probeer vooral positief te blijven. Dát is de sleutel om de cup te winnen. Op die manier wonnen we de Afrika Cup tegen Ghana in 2015", herinnert Kanon. "Zij hadden Asamoah Gyan, André Ayew en Christian Atsu... ga er maar aan staan. Toch wonnen we. Ik moest Asamoah Gyan dekken. Die is groot en sterk, kan ook nog eens goed dribbelen. Wat was die goed."

Kanon is van plan om dat niveau weer te laten zien op de Afrika Cup en gelooft in een goede afloop. Mocht hij indruk maken en inderdaad een transfer verdienen naar een grotere competitie, doet hij dat wel met pijn in het hart. "ADO is voor mij als een familie en zal het echt lastig vinden als ik zou vertrekken", verzekert hij.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020

  2. donderdag 26 november 2020