PSV legt transfervrije Ruiter voor twee seizoenen vast

27 juni 2019, 08:37   Bijgewerkt: 27 juni 2019, 10:44

PSV heeft zich voor de komende twee jaar versterkt met Robbin Ruiter. De doelman was transfervrij na zijn vertrek bij Sunderland en is blij met zijn kans in Eindhoven. "Als topsporter streef je altijd het hoogste na. Ik heb geen moment getwijfeld toen PSV zich meldde", laat hij weten. Na Jeroen Zoet en Lars Unnerstall is hij de derde goalie die Eredivisie-waardig is in de selectie van Mark van Bommel.

De komst van Ruiter heeft ook te maken met de fitheid van de andere keepers. Unnerstall raakte aan het einde van zijn periode in Limburg geblesseerd en ook Yanick van Osch is aan het revalideren, terwijl Hidde Jurjus (op weg naar De Graafschap) en Luuk Koopmans nog vertrekken, zo schrijft PSV op het clubkanaal.

"We hebben op dit moment met Jeroen Zoet en Mike van de Meulenhof twee fitte keepers voor de A-selectie," vertelt technisch manager John de Jong. "Daarom wilden we graag een ervaren doelman aan de groep toevoegen. Robbin is een prima keeper, topfit en direct inzetbaar. We zijn blij dat hij voor PSV heeft gekozen."

Eerder was Ruiter werkzaam bij onder andere FC Volendam en FC Utrecht. "Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om me te laten zien bij een topclub in Nederland. Bij een club als PSV is er een dynamiek die je bij veel andere clubs niet treft. Daar kijk ik erg naar uit", laat de routinier weten. Eerder haalde PSV ook Ibrahim Afellay al transfervrij binnen voor komend seizoen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen