FIFA onderzoekt gedrag Kameroen-speelsters tegen Engeland

26 juni 2019, 22:59

De FIFA stelt een onderzoek in naar het gedrag van de speelsters van Kameroen in hun duel met Engeland in de achtste finales van het WK in Frankrijk. De Afrikaanse vrouwen verloren afgelopen zondag met 3-0 van de Engelsen.

De speelsters van Kameroen reageerden woedend op enkele beslissingen van de VAR. Op een gegeven moment leek het er zelfs op dat ze niet verder wilden spelen. Ook liet Kameroen zich in negatieve zin gelden met een aantal harde overtredingen. Bovendien spuugde Augustine Ejangue naar de Engelse speelster Toni Duggan. Naar aanleiding van deze voorvallen stelt de FIFA nu een onderzoek in.

De Engelse bondscoach Phil Neville sprak na afloop schande van het gedrag van Kameroen. "Ik kan hier niet gaan staan en zeggen dat ik heb genoten. Mijn spelers deden dat ook niet", vertelde hij tegen de BBC. "Dit gedrag hoort niet bij een achtste finale van het WK. Jonge meisjes over de hele wereld zien dit gedrag. Het gaat hier om het imago van vrouwenvoetbal. Nu wordt er wereldwijd gesproken over een team dat weigerde te spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen