Heerenveen, Fortuna en Sparta starten voorbereiding met zege

26 juni 2019, 22:28

SC Heerenveen heeft haar eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De Friese club won woensdag in Oudega met 8-0 van het regioteam Gaasterland.

Heerenveen was vooral in de eerste helft op schot. In de tiende minuut kopte Ben Rienstra raak op aangeven van aanwinst Jens Odgaard en opende zodoende de score. Daarna scoorde Rienstra nog twee keer, waardoor hij een groot aandeel had in de 7-0 ruststand. Ook Arjen van der Heide en Odgaard scoorden voor de pauze twee keer. In de tweede helft deed Heerenveen het rustiger aan en trof het alleen via Emil Frederiksen nog doel.

Fortuna Sittard startte de voorbereiding met een 7-3 zege bij stadgenoot VVS. Jorrit Smeets bracht Fortuna na een kwartier aan de leiding, maar na een half uur kwam VVS weer langszij. Nog voor de rust liep Fortuna echter uit naar een 5-1 voorsprong, door goals van Aron Dobos, Djibril Dianessy en Mark Diemers (2). In de tweede helft scoorde de Eredivisie-club via Agim Zeka en Patrik Raitanen twee keer. Ook VVS was na de doelwissel tweemaal trefzeker, waardoor de eindstand op 3-7 werd bepaald.

Sparta Rotterdam zette haar eerste vriendschappelijke duel van deze zomer om in een 3-1 overwinning bij VOC. Bij rust was het nog 0-0, maar in de 56ste minuut kwam de promovendus door een benutte penalty van Bryan Smeets dan toch op 0-1. Halil Dervisoglu en Laros Duarte vergrootten daarna de marge voor Sparta, alvorens VOC de eindscore vastlegde op 1-3.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!