Volgende stap voor Ajax-vrouwen met komst van CAO

26 juni 2019, 19:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft met ingang van komend seizoen, als eerste Nederlandse club, een op maat gemaakte collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) voor de speelsters van het vrouwenteam. De CAO biedt de voetbalsters van de Amsterdamse formatie 'in grote lijnen dezelfde soort voorwaarden als mannelijke spelers', meldt Ajax woensdag via de officiële kanalen.

Dankzij de CAO hebben de Ajax-speelsters recht op gegarandeerde minimumvoorwaarden, op het gebied van onder meer loon, vakantiedagen, bijdragen aan ziektekostenverzekeringen en doorbetaling in geval van langdurige blessures. Verder bestaat er straks een ruimere mogelijkheid om meerdere opvolgende tijdelijke contracten te sluiten en deze verbintenissen bij de KNVB te registreren. Deze aspecten zijn vergelijkbaar met de contracten in het betaald voetbal voor mannen.

"Clubs worstelen al langer met arbeidscontracten voor speelsters, omdat het gewone arbeidsrecht zijn beperkingen heeft in de sportwereld", zegt Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal van Ajax, op de clubwebsite. "Zo konden we tot nu toe alleen contracten van één of twee jaar afsluiten en kon een speelster theoretisch gezien midden in een seizoen weggaan. Met de komst van deze CAO kunnen we de volgende stap zetten in de professionalisering van het vrouwenvoetbal. hopelijk volgen andere clubs ons hierin."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen