Van den Berg wil zich revancheren op mislukt seizoen bij NEC

26 juni 2019, 18:36

Joey van den Berg wil zich revancheren op het mislukte seizoen met NEC. Echter drukt 33-jarige de middenvelder met zijn salaris zwaar op de begroting en is de Nijmeegse portemonnee al karig gevuld. Als grootverdiener staat hij daarom ook in de etalage. "Leuk is anders als je dat over jezelf leest", zegt Van den Berg."

"Zo werkt het in het voetbal", laat de routinier, die nog beschikt over een eenjarig contract, weten aan De Gelderlander. "Ergens is het ook begrijpelijk. Ik ben gehaald als een belangrijke speler. Ik verdien meer dan een ander. Daar heeft de club te weinig voor teruggekregen."

NEC heeft een slecht seizoen achter de rug. Het deed nooit mee om de titel en in de play-offs was de eerste ronde het eindstation. Afgelopen jaar vertolkte Van den Berg een dubbelrol en daar had hij moeite mee. "Je bent een medespeler, maar ook een soort van leider. Tegelijk wil ik blijven genieten van het voetballen. Valt dat weg, kan ik beter stoppen."

Dat laatste is nog niet aan de orde. Van den Berg heeft NEC-directeur Wilco van Schaik laten weten dat hij revanche wil. "Ik wil niet dat mensen denken dat dit het is. Dat ik niet meer kan brengen als voetballer. Ik ben er op gebrand om het tegendeel te bewijzen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen