Dit is het scenario voor Oranje om de Olympische Spelen te halen

26 juni 2019, 14:59

Jan Dirk van der Zee, verantwoordelijk bij de KNVB voor het vrouwenvoetbal, weet dat een van de doelen van de dames de Olympische Spelen is. Daarvoor moeten de Leeuwinnen minimaal nog één keer winnen en zelfs dan is er een kans dat een rechtstreeks ticket nog aan hun neus voorbij gaat: de beste drie Europese landen plaatsen zich voor Tokyo. Maar ze doen er alles aan, zo verzekert de directeur.

"Bij de vrouwen staan de Olympische Spelen op hetzelfde niveau als het WK. Bij de mannen is dat anders, omdat je daar met een beloftenteam meedoet aan de Spelen. Het zou fantastisch zijn als de vrouwen een ticket voor Tokio pakken", laat hij weten tegenover de De Telegraaf. Omdat zeven van de overgebleven acht teams Europees zijn, moet Oranje vermoedelijk nog minimaal twee keer winnen.

Italië moet in elk geval worden verslagen komende zaterdag door de ploeg van Sarina Wiegman in de kwartfinale: dan speelt Nederland nog sowieso twee wedstrijden. Als het de halve finale wint van Duitsland of Zweden, gaat Oranje naar de finale en sowieso naar de Spelen. Verliest Oranje, dan hangt het van Amerika af of de Leeuwinnen de halve finale moeten winnen. Haalt VS de finale, mag Nederland ook de kleine finale verliezen. Lukt dat niet en verliest de grote favoriet in de kwartfinale van thuisland Frankrijk, dan moet Oranje de kleine finale winnen om bij de beste drie Europese landen te behoren: immers zijn er bij de uitschakeling van VS alleen nog (vier) Europese landen over.

Toch hangt de toekomst van bondscoach Wiegman niet af of de Spelen worden gehaald. "We zijn supertevreden met Sarina. Ook als we Tokyo niet halen, dan gaan we honderd procent zeker met haar door", verzekert Van der Zee, die denkt dat het duel met Italië lastig genoeg wordt. "Het wordt een zware dobber. Al denk ik dat Italië ons beter ligt dan het spel van Kameroen en Japan. Ik zie zeker kansen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen