Oranje-dagboek #17: Reis naar Valenciennes, Trump boos

Oranje-dagboek #17: Reis naar Valenciennes, Trump boos

26 juni 2019 – Een dag na de overwinning op Japan in de achtste finales van het WK in Frankrijk reisden de Oranje Leeuwinnen woensdag naar Valenciennes, waar ze zaterdag met Italië om een plek in de halve finales strijden. Ondertussen zorgde Megan Rapinoe in de Verenigde Staten voor irritatie bij president Donald Trump.Lieke Martens

Tegen Japan was Lieke Martens de grote mevrouw met twee doelpunten, maar een dag later had ze het flink te verduren. "Als topsporter voel je je lichaam altijd, maar ditmaal voel ik mijn linkervoet", zei Martens, die de ernst niet erger wilde maken dan het was. Het ontstond bij het juichen, toen er iemand op haar voet ging staan. Uit voorzorg werd ze zelf vervoerd in een rolstoel. Dat belooft niet veel goeds, al zat ze er zelf nog niet zo over in.

Reisdag
Na de mooie zege op Japan en bijpassend klein feestje in het hotel was het voor de Leeuwinnen een reisdag. Op naar Valenciennes, waar het eerder al speelde. Na vier duels staat de teller nog altijd op de volle twaalf punten en dus is het vertrouwen groot. De reisdag ging per bus naar het treinstation van Rennes, waar men de trein pakte naar Lille. Die reis duurde zo'n 3,5 uur waarin vooral geslapen werd en het laatste stuk naar Valenciennes verliep weer per bus. Een prima rit: morgen wordt er pas weer fanatiek getraind. 

Kwartfinale Oranje uitverkocht

De kwartfinale van het Nederlands elftal in Valenciennes wordt drukbezocht. Net als het eerdere duel in die Franse stad worden niet alleen een hele hoop Oranje-fans verwacht, sowieso is de wedstrijd helemaal uitverkocht. De KNVB hoopte nog meer kaarten te kunnen aanbieden die terugkwamen van de FIFA, maar ook die heeft alle tickers van de hand gedaan. Dat belooft een prachtig duel! 

Donald Trump geïrriteerd
Megan Rapinoe is niet van plan naar het Witte Huis te komen, mocht ze met de VS het WK winnen. De 33-jarige middenveldster is bepaald geen liefhebster van president Donald Trump. Die reageerde geïrriteerd op haar woorden. "Ze heeft gezegd dat ze niet naar het F...ing White House komt als we kampioen worden. Ik ben een groot fan van de Amerikaanse ploeg en het vrouwenvoetbal, maar Megan moet eerst winnen voor ze iets zegt", sneert Trump via Twitter. "We hebben Megan of het team nog niet uitgenodigd, maar bij deze doe ik dat wel, of we nou kampioen worden of niet. Megan moet respect tonen voor ons land, het Witte Huis en onze vlag, zeker omdat er zoveel is gedaan voor haar en voor de ploeg. Wees trots op de vlag die je draagt."Oranje op socials
gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 augustus 2019

  2. vrijdag 16 augustus 2019