Spoorboekje: kwartfinales én Europa League van start

27 juni 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 27 juni.

Nieuws

Europa League-voorronde van start

Het is niet eens een maand geleden dat Chelsea de Europa League won, maar donderdag begint de 2019/2020-editie van het Europese bekertoernooi alweer. AZ en FC Utrecht stromen pas in de tweede kwalificatieronde in, een ronde later is ook Feyenoord aan de beurt. Vanavond (returns volgende week) strijden veertien clubs uit de dwergstaten van het Europese voetbal in de play-offs om zeven tickets voor de eerste kwalificatieronde.

Specials

Kanon over toekomst

Wilfried Kanon begon met Ivoorkust de Afrika Cup met een 1-0 overwinning op Zuid-Afrika, waarmee hij vooralsnog bovenaan in de poule staat samen met Marokko. De verdediger van ADO Den Haag stond negentig minuten in de basis en het is een mooi toernooi om zich te laten zien. "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en dit is het moment."

Wedstrijden

Madagascar - Burundi (16.30 uur)

Twee Afrika Cup-debutanten spelen vanavond tegen elkaar. Madagscar pakte in hun eerste wedstrijd ooit op het toernooi gelijk een punt. Guinea werd op 2-2 gehouden. Burundi verweerde zich goed tegen Nigeria, maar moest wel buigen voor The Super Eagles: 1-0. In het onderlinge treffen kunnen Madagascar en Burundi beide een belangrijke stap zetten naar de volgende ronde.

Noorwegen - Engeland (21.00 uur)

De eerste kwartfinale op het WK staat op het programma: beide ploegen kunnen Nederland in de halve finale nog niet treffen en voor de Olympische Spelen is het ook nog niet direct van belang, omdat het twee Europese ploegen betreft. Vanuit Nederlands oogpunt is de wedstrijd dus nog niet zo bijzonder, maar het niveau van het WK neemt per ronde toe. Daarom belooft dit onderonsje ongetwijfeld een mooie te worden. 

Brazilië - Paraguay (02.30 uur)

Brazilië kende een prima poulefase, maar het belangrijkste werk in de Copa América gaat nu pas beginnen. Hoe gaat de ploeg zonder Neymar op met de druk die de knock-outfase met zich meebrengt? In de nacht van donderdag op vrijdag krijgen we het antwoord: tot dusver kreeg de ploeg nul goals tegen en scoorde het acht keer. Blijft het verschil zo groot?

Voetbal op tv

16.30 uur: Madagaskar - Burundi, FOX Sports 4, live verslag van het duel om de Afrika Cup

19.00 uur: Senegal - Algerije, FOX Sports 4, live verslag van het duel om de Afrika Cup

21.00 uur: Noorwegen (v) - Engeland (v), NPO 3, live verslag van het WK-duel

02.30 uur: Brazilië - Paraguay, FOX Sports 4, live verslag van het duel om de Copa América

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen