Curaçao schrijft historie en bereikt kwartfinale Gold Cup

26 juni 2019, 08:00   Bijgewerkt: 26 juni 2019, 08:21

Curaçao heeft geschiedenis geschreven: de ploeg van Remko Bicentini staat voor het eerst in de kwartfinale van de Gold Cup. Curaçao speelde dinsdagnacht (Nederlandse tijd) in extremis gelijk tegen Jamaica (1-1) en zag later dat concurrent El Salvador kansloos verloor van Honduras (4-0). RKC'er Juriën Gaari groeide uit tot grote held.

Een geweldige pegel van de rechtsback leverde Curaçao een punt op. Buiten de zestien schoot Gaari in de kruising. Dat gebeurde in de derde minuut van de blessuretijd. Lange tijd stevende Curaçao af op een nederlaag en dus uitschakeling op de Gold Cup. Jamaica, een van de organisatoren van het toernooi, had na een kwartier al de score geopend via Shamar Nicholson.

Na de goal van Gaari belandde Curaçao in de wachtkamer. Naaste concurrent El Salvador kwam nog in actie tegen het reeds uitgeschakelde Honduras en had aan een punt genoeg. Maar in de tweede helft ging El Salvador compleet kopje onder. Vier treffer moest het incasseren. Tot grote vreugde van Curaçao, dat zondag Panama of titelverdediger Verenigde Staten treft in de kwartfinale.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen