Van Veenendaal: "Kritiek op spel komt later, nu alleen euforie"

25 juni 2019, 23:17   Bijgewerkt: 25 juni 2019, 23:27

Sari van Veenendaal erkent dat er het nodige op het spel van de Oranje Leeuwinnen aan te merken is, maar wil daar pas later op terug gaan kijken. "Nu overheerst vooral heel veel blijdschap", zei de uitblinkende keepster nadat Nederland de kwartfinale op het WK had bereikt ten koste van Japan.

De zege kwam pas heel laat tot stand. Een makkelijk gegeven penalty bleek uiteindelijk de redding van Oranje na een moeizame tweede helft. "Het was een goede eerste helft van ons, maar de tweede helft laten we Japan aan de bal en dan zie je dat het een goede ploeg is", zegt Van Veenendaal na afloop tegen de NOS. "Er moest iets veranderen. We moesten druk voorin gaan houden, anders werden we naar achteren gedrukt en zijn zij heel gevaarlijk." 

Lees ookGoedkope penalty helpt zwijnend Oranje naar kwartfinale op WK

Met een serie goede reddingen hield Van Veenendaal Oranje op de been en zag zij Lieke Martens vanaf de strafschopstip in de laatste minuut de zege binnenslepen. "Ik was heel blij met die penalty." Toch ziet Van Veenendaal dat er veel dingen beter moeten wil Oranje nog verder gaan komen in het toernooi. "De komende dagen zullen we heel kritisch terug gaan kijken naar het voetbal, maar als je in de negentigste minuut wint is er alleen maar euforie. We schrijven historie met deze kwartfinale." 

Lees ookMatchwinner Martens over penalty: "Wij hadden geluk vandaag"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen