Matchwinner Martens over penalty: "Wij hadden geluk vandaag"

26 juni 2019, 08:21

De zege van het Nederlands elftal in de achtste finale van het WK kwam moeizaam tot stand door een hele late strafschop, maar dat maakt doelpuntenmaakster Lieke Martens helemaal niks uit. "Soms moet je geluk hebben", zei ze vlak nadat zij Oranje naar de kwartfinale had geschoten. 

Oranje kwam tegen Japan na iets meer dan een kwartier op voorsprong en dat was volgens Martens niet gek. "Wij waren de eerste helft beter", zegt de sterspeelster tegen de NOS. "De tweede helft krijg je het moeilijk en op het laatst gaat Japan drukken en krijgen zij goede kansen." Ondanks dat slotoffensief van de Japanse vrouwen trok Nederland door een penalty in de laatste minuut toch nog aan het langste eind. De handsbal was discutabel, maar Martens mocht achter de bal gaan staan en scoren. "Ik vroeg aan Sherida (Spitse, red.) of ik 'm mocht nemen en dat mocht. Ik ben harstikke blij met de overwinning."

Lees ook: Goedkope penalty helpt zwijnend Oranje naar kwartfinale op WK

Martens zelf had ook al voor de eerste treffer gezorgd en is er dus hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat Nederland in de kwartfinale mag gaan aantreden tegen Italië. "Ik heb twee mindere wedstrijden gespeeld en dat krijg je wat kritiek. Dat hoort erbij", aldus Martens. "Ik ben blij dat ik vandaag heb kunnen laten zien wat ik kan. Je moet geluk soms hebben en dat hebben wij vandaag gehad. Nu wacht zaterdag weer een mooie wedstrijd, maar we gaan eerst genieten van vanavond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen