Vilhena niet voor geld naar Rusland: "Speelstijl spreekt me aan"

25 juni 2019, 22:43

Tonny Vilhena is naar eigen zeggen niet voor het geld naar het Russische FK Krasnodar gegaan. Dat zegt de 24-jarige middenvelder op het clubkanaal van Feyenoord, nadat de Rotterdammers de transfer van Vilhena ook hebben bevestigd. Eerder deed Krasnodar dat zelf ook al.

"Het is een dubbel gevoel. Je gaat weg bij de club waar je bent opgegroeid", zegt Vilhena over zijn vertrek bij Feyenoord waar hij de jeugdopleiding doorliep. Hij tekent in Rusland een contract voor vijf seizoenen. Hij zegt trots te zijn op zijn transfer. "Krasnodar is een goede ploeg en een club met ambities. De speelstijl sprak me aan, ze hebben goede plannen met mij. Dat is voor mij het belangrijkste. Het is een nieuwe uitdaging, ik ben er klaar voor."

Lees ook: Vilhena verruilt Feyenoord voor ambitieus Krasnodar

Vilhena maakte in 2012 zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord op zeventienjarige leeftijd. Met de Rotterdammers werd hij landskampioen in 2017 en werd twee keer de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Ook maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal. "Ik wens Feyenoord heel veel succes voor de toekomst en ik hoop dat ze kampioen worden", besluit Vilhena.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen