Brands haalt André Gomes definitief van Barcelona naar Everton

Brands haalt André Gomes definitief van Barcelona naar Everton

25 juni 2019 – André Gomes vertrekt bij FC Barcelona en gaat spelen voor Everton. De middenvelder uit Portugal werd het afgelopen seizoen al verhuurd aan de Engelsen en maakt nu definitief de overstap, zo bevestigen beide clubs. Barcelona ontvangt minimaal 25 miljoen euro voor Gomes, maar dat bedrag kan nog verder oplopen door bonussen. Hij tekent een contract voor vijf jaar dat loopt tot de zomer van 2024.Gomes kwam in de zomer van 2016 bij Barcelona terecht na twee jaar bij Valencia te hebben gespeeld. In totaal speelde hij 78 wedstrijden voor Barcelona en scoorde hij drie doelpunten. Met de club legde hij beslag op vier prijzen: één kampioenschap, twee bekers en een supercup. Op de laatste dag van de transferperiode vorige zomer haalde de nieuwe technisch directeur van Everton, Marcel Brands, Gomes naar Liverpool. Nadat hij was hersteld van een blessure aan zijn hamstring speelde hij 29 wedstrijden voor de Premier League-club, waarin hij één keer het net wist te vinden.

Dankbaar
"Ik ben heel blij dat ik bij Everton heb getekend", zegt Gomes op de website van de club. "Het was geen moeilijke beslissing. Ik weet dat de club een enorme inspanning heeft gedaan om mij te halen en ik ben heel blij en dankbaar. Vorig jaar was echt een goede ervaring voor mij. Ik wilde gewoon deel uitmaken van iets bijzonders en ik vond het hier. Het was goed voor me op dat moment en nu, na het tekenen voor Everton, is het nog beter."

Het is voor Barcelona de volgende transfer die de club vandaag weet af te ronden. Eerder vanavond werd namelijk bekend dat reservekeeper Jasper Cillessen Barcelona gaat verlaten en de overstap maakt naar Valencia.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020