Gisteren gemist: Nederland naar kwartfinale en Ajax start goed

Gisteren gemist: Nederland naar kwartfinale en Ajax start goed

26 juni 2019 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 25 juni.Oranje door het oog van de naald
Met veel geluk heeft het Nederlands vrouwenelftal dinsdagavond de kwartfinale van het WK in Frankrijk bereikt. De Oranje Leeuwinnen kwamen op voorsprong, maar zagen Japan vervolgens gelijkmaken en heel stevig ruiken aan een tweede treffer. Het zat Oranje helemaal mee toen de bal in de slotfase op de stip ging wegens hands. De VAR vond het een terechte beslissing en dus mocht Lieke Martens aanleggen. Met haar tweede van de avond schoot ze Oranje naar de kwartfinale tegen Italië: 2-1. Volgens Martens heb je soms geluk nodig. Keepster Sari van Veenendaal wil nog niet naar het spel van Oranje kijken. "Nu is er alleen euforie."

Officieel: Valencia bevestigt transfer van Cillessen
Jasper Cillessen mag zich officieel speler van Valencia noemen. De club uit de sinaasappelstad neemt de Nederlandse doelman over van FC Barcelona. Cillessen doorliep vandaag zonder problemen de medische keuring bij zijn nieuwe club en maakt dus een binnelandse transfer.

Ajax haalt dubbele cijfers in eerste oefenwedstrijd
Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed begonnen. De ploeg van trainer Erik ten Hag won in een warm Oldenzaal met 2-11 van amateurclub Quick'20. Vaclav Cerny maakte drie goals voor de ploeg, waar aankopen Lisandro Martínez en Kik Pierie hun officieuze debuut maakten.

FC Utrecht verkoopt Gavory na één seizoen aan Luik
FC Utrecht staat Nicolas Gavory (24) af aan Standard Luik. De Domstedelingen hebben een overeenkomst met de Belgen. Naar verluidt ontvangt Utrecht meer dan drie miljoen voor de linksback, die in zijn eerste seizoen indruk maakte. Een jaar geleden betaalde Utrecht nog 250 duizend euro aan het Franse Clermont. Gavory's contract liep bij Utrecht nog twee seizoenen door.

Vilhena gaat voor het sportieve plaatje
Tonny Vilhena is naar eigen zeggen niet voor het geld naar het Russische FK Krasnodar gegaan. Dat zegt de 24-jarige middenvelder op het clubkanaal van Feyenoord, nadat de Rotterdammers de transfer van Vilhena ook hebben bevestigd. Eerder deed Krasnodar dat zelf ook al. "Krasnodar is een goede ploeg en een club met ambities. De speelstijl sprak me aan."

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019