Fortuna Sittard laat Hutten naar TOP Oss vertrekken

Fortuna Sittard laat Hutten naar TOP Oss vertrekken

25 juni 2019 – TOP Oss heeft in Lars Hutten een versterking voor het nieuwe seizoen gevonden. De 29-jarige aanvallende middenvelder komt over van Eredivisionist Fortuna Sittard en tekent in Brabant een contract voor twee seizoenen.Met Hutten haalt Oss, dat vorig seizoen de play-offs om promotie naar de Eredivisie wist te bereiken, een flinke brok ervaring binnen. Hutten speelde 220 wedstrijden in het betaalde voetbal bij Willem II, Excelsior, Veendam, Helmond Sport en het Duitse SV Rödinghausen. Hij maakte vijftig doelpunten. Voordat hij dat uitstapje naar Duitsland maakte, speelde Hutten al een seizoen voor Fortuna. Hij keerde in 2017 weer terug in Sittard en hielp de club te promoveren naar de Eredivisie. Nu keert hij dus terug in de Eerste Divisie.

Club in opbouw
Hutten kon ook vorige zomer al naar Oss, maar besloot toen niet op die belangstelling in te gaan. "Ik kon toen met Fortuna de Eredivisie in", zegt hij op de clubwebsite. "Ze hebben veel moeite voor me gedaan en dat doet een mens goed. Daar heb ik het juiste gevoel aan overgehouden", doelt hij op de lange belangstelling die Oss al langere tijd had. Hutten is positief over de staat van de club. "Dit is een club in opbouw. Stap voor stap gaat TOP vooruit. Kijk naar het stadion, de faciliteiten én het voetbal. Hopelijk kunnen we het komend seizoen net zo goed doen als afgelopen jaar. En wellicht nog beter."

In Oss moet Hutten de opvolger worden van Bryan Smeets, die koos voor een transfer naar Sparta Rotterdam. Oss-trainer Klaas Wels is in zijn nopjes met de komst van de ervaren en technisch vaardige Hutten. "Voetballende types als Lars passen perfect bij onze manier van spelen. Hij kan belangrijk voor ons zijn als nummer 10, maar ook als diepe spits. En als kartrekker, dat zit in zijn karakter. Een meer dan welkome versterking."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 16 juli 2019

  2. maandag 15 juli 2019