Wiegman: "Ik vind dat wij drie goede centrale verdedigers hebben"

Wiegman: "Ik vind dat wij drie goede centrale verdedigers hebben"

25 juni 2019 – Sarina Wiegman vond het een moeilijk besluit, maar geeft Stefanie van der Gragt tegen Japan de voorkeur boven Anouk Dekker. "Als Stefanie fit is, is zij een heel goede speler", zegt de bondscoach voor de aftrap van de achtste finale."Ik vind dat wij drie goede centrale verdedigers hebben. Allen hebben ze goed gepresteerd", aldus Wiegman tegen de NOS. Van der Gragt raakte na Nieuw-Zeeland geblesseerd en ontbrak tegen Kameroen en Canada. "Ze heeft wel getraind. Na Nieuw-Zeeland deed ze wat minder. Daarna hebben we haar opgetraind en de laatste trainingen beoordeeld. Dat vonden we goed genoeg."

Voor Dekker was het een teleurstelling. Zij liet in de laatste twee duels een degelijke indruk achter. "Toen ze het hoorde, was ze teleurgesteld. Heel logisch", zegt Wiegman. "Anouk speelde hartstikke goed, we zijn tevreden over haar. Hoe zij dit oppakt, vind ik grote klasse. Ze is er absoluut klaar voor, als het nodig is."

Ook Lineth Beerensteyn moet genoegen nemen met een reserverol. De aanvalster viel meerdere keren goed in, maar levert dat haar geen basisplek op. "De overweging nemen we steeds. Ze viel hartstikke goed in. Maar wij weten ook dat de voorhoede die er staat, heel dreigend blijft."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019

  3. zaterdag 19 oktober 2019